I ensom majestet. Mulige årsaker til at AMK ikke ønsker å samlokaliseres sett ut fra et kulturelt, -instrumentelt og myte -perspektiv. - Johansen, Randi Beate (UiT Norges arktiske universitet, 2018)
Bakgrunnen for denne oppgaven bygger på reformendringen der politi, - brannvesen, - og akuttmedisinske sentraler er oppfordret til en samlokalisering av deres nødmeldesentraler. Oppgavens intensjon var å se på hva årsakene til at AKM- Tromsø ikke ønsket å være en del av SAMLOK prosessen. Oppgaven er en kvalitativ casestudie, og oppgavens teoretiske forankring er organisasjonsteori. For å belyse fenomenet motstand ble det benyttet tre ulike organisasjonsperspektiver: det kulturelle, - instrumentelle, - og myte perspektivet. Resultatet ble at jeg har intervjuet fire informanter. Disse tilhørende i tre ulike hierarkiske nivåer innenfor Universitetssykehuset Nord-Norge. Dette for å kunne gi oppgaven en større dybde og forståelse. Intervjuene ble tatt opp på lydbånd og i etterkant transkribert, og deretter kategorisert for å gjøre analysearbeidet enklere. Det fremkommer i resultatet at dette er en meget sammensatt og kompleks reformendring bestående av flere elementer.