Forholdsmessig tvangsreduksjon av reintall. En vurdering av reindriftsloven § 79 første ledd nr. 3 jf. § 60 tredje ledd i lys av kulturvernet etter SP artikkel 27. - Steffensen, Guro Angell (UiT Norges arktiske universitet, 2017)
Avhandlingen tar sikte på å drøfte om forholdsmessig tvangsreduksjon av reintall slik det er hjemlet i reindriftsloven utgjør et brudd på folkerettens bestemmelse om etniske minoriteters rett til kulturutøvelse etter SP art 27. Problemstillingen er hvorvidt tvangstiltak i form av forholdsmessig reduksjon av reintall jf. lov 15. juni 2007 nr. 40 om reindrift (reindriftsloven) § 79 første ledd nr. 3 jf. § 60 tredje ledd er i samsvar med retten til kulturutøvelse etter FN-konvensjonen om sosiale og politiske rettigheter (SP) artikkel 27.