Negative bieffekter av indre motivasjon i Sparebank 1 Nord-Norge, Alta. Hvordan påvirker bieffektene av indre motivasjon de ansattes velvære? - Sara, Piera Nilas Svendsen; Guttormsen, Martin Andrè Bang (UiT Norges arktiske universitet, 2018)
Målet med oppgaven er å få en bedre innsikt og forståelse av motivasjon i praksis, og hvordan motivasjon påvirker de ansatte og arbeidsplassen deres med tanke på mental helse og velvære. Funnene skal hjelpe til å forstå motivasjonseffekter på et teoretisk plan. Denne studien ser på om det finnes negative bieffekter av indre motivasjon på de ansattes velvære i Sparebank1 Nord-Norge Alta. Teoretiske temaer som blir brukt i denne studien er: indre motivasjonsteori, selvbestemmelsesteori, perfeksjonismeteori, engasjementsteori, teori om «arbeidsnarkomani», velværeteori og utbrenthetsteori. Disse teoretiske temaene ble valgt for å finne ut om det er en negativ sammenheng mellom høy indre motivasjon og velvære, som blir mellomstyrt av bieffekter som oppstår fra disse teoretiske temaene hos ansatte i Sparebank 1 Nord-Norge Alta. Dette kan da gi økning av egenmeldinger og sykemeldinger. I tillegg er det interessant å se om hva som er kildene og effektene til motivasjon og stress. Det er en kvalitativ casestudie, hvor datainnsamling er gjennomført med personlig semistrukturerte intervjuer. Det var et utvalg på 8 personer hvor 6 var tilgjengelig for intervju, ut av en populasjon på 20 stk. Resultat og funn fra studien bekrefter at det finnes negative bieffekter av indre motivasjon. Dette er bekreftet av forholdet som ble funnet mellom selvorientert perfeksjonisme og høyt arbeidsengasjement hos noen av informantene som førte til at de opplevde følelser av utbrenthet og redusert velvære på grunn av at de brukte for mye tid på arbeidsoppgaver og tok på seg for mye arbeid. Dette forholdet er gjeldende i kontekster der arbeidsdagen er preget av stress og lite tid.