Hva forskerne egentlig gjør - Wiedmann, Ingrid (Nordlys, 2018)
Source at https://nordnorskdebatt.no/article/hva-forskerne-egentlig-gjor . Introduction : Forskningsdagene ved UiT Norges arktiske universitet, åpen dag ved Framsenteret, ulike arrangement rundt UiTs 50 års jubileum og en UiT spesialforestilling på Hålogaland teater: Forskningen i Tromsø har vist seg seg fram denne høsten. Uansett hvor du går i Tromsø, så formidler forskere til deg at forskning er spennende og at det er kjempegøy å være forsker. Som forsker står man på laben med «smell og bang» eksperimenter. Som forsker drar man på forskningstokt til iskanten. Som forsker kan man dykke til havets bunn. Ja, dere har sikker alle skjønt det: Forskere kan kanskje være litt nerdete, men de gjør skikkelig kule ting. De drar til steder hvor de færreste drar og de gjør ting som få andre har gjort før. Men er det virkelig slik vi forskere har det på jobb? Står vi virkelig hver dag i en røyksky på laben? Eller drar vi i ukesvis på forskningstokt? Dessverre må jeg skuffe dere litt. Nei, det er ikke slik vi har det hver dag på jobb. Men hvordan er det da egentlig å være forsker?