Solskjerming av vindu - Norum, Joakim (UiT Norges arktiske universitet, 2018)
Bakgrunnene for oppgaven er at et hvert byggeprosjekt har behov for klima- og energitekniske beregninger. Solavskjerming kan ha en innvirkende faktor på de klima- og energitekniske beregninger. I dag er det lite krav som stilles til solavskjermingen i byggetekniske forskrifter. Det er derfor ønskelig å forstå hvilke krav som er satt og forstå innvirkningen på solavskjerming i et energiperspektiv.For å undersøke effekten til solavskjerming har ett enkelt kontorbygg blitt modellert og simulert med IDA ICE. Bygget ble modellert etter kravene i TEK17. Til sammen ble seks vinduer undersøkt, hvorav fire også ble analysert med persienner plassert utvendig og innvendig. Bygget ble simulert med klimaprofiler fra Oslo og Tromsø.