Er det en sammenheng mellom melkeinntak og beinbrudd i Tromsøs befolkning? - Iversen, Lillian Charlotte (Universitetet i Tromsø, 2007)
Lavenergibrudd koster samfunnet millioner og er en betydelig årsak til morbiditet og mortalitet. Høyt inntak av melk anses av lekfolk å være en av de viktigste tiltakene for å bedre beinhelsen og dermed hindre beinbrudd. Resultatene fra epidemiologiske studier varierer. Denne oppgaven bygger på data fra Tromsøundersøkelsen der man blant annet har registrert melkeinntak og beinbrudd hos mer enn 27 000 menn og kvinner i Tromsø. Resultatene viser ingen sammenheng mellom inntak av melk og risiko for beinbrudd etter aldersjustering.