“Máilbmi nuppástuvvá ja olbmot dađe mielde” : Čáppagirjjálašvuohta historjjá muitalussan ja Heaikka duppal doaibma Árbbolaččat-trilogiijas - Aslaksen, Lisa Monica (Universitetet i Tromsø, 2007)
Árbbolaččat trilogija. Persovdnadulkon. Heaikka duppal doaibma, son doaibmá sihke muitaleaddjin ja váldopersovdnan. Dán dulkoma duogáš lea Textpraxisa metodalatnja. Nubbi oassi dán barggus, guoskkaha man láhkai romána ráiddu sáhttá geahččat komparatiivvalaččat Jovnna Ánde Vest eará románaid ja fagagirjjálašvuođa hárrái. Lean maiddái čájehan mo Árbbolaččat ráidu lea historjjá muitalussan, gos Sámi duohta dilli boahtá ovdán.