Trenger UH-sektoren en politikk på Open Access? : noen erfaringer, tanker og forslag - Høydalsvik, Stein (2007)
Presentert på ”Jag trivs bäst i öppna landskap - en konferanse om åpne publiseringsarkiv og Open Access”, 31.10.2007, Oslo. Arrangør: NORA-prosjektet og Norsk digitalt bibliotek, ABM-utvikling. Denne presentasjonen består av fire deler. Først vises eksempler på Open Access politikk samt egne erfaringer med dette ved Universitetet i Tromsø. Deretter presenteres argumenter for hvorfor en trenger en institusjonspolitikk, men ser også nærmere på om det faktisk er behov for en slik politikk. Det er også viktig å identifisere hvilke hindringer en står overfor når det gjelder innføring av en Open Access politikk. Til slutt gjøres det et forsøk på å kartlegge hvem som er (eller kan være) drivkreftene eller alliansepartnerne i arbeidet med utforming, iverksettelse og forvaltning av en OA-politikk for UH-sektoren