Reindrift og jordskiftelovgivningen - Ravna, Øyvind (Universitetsforlaget, 2007)
I: Øyvind Ravna(red.)(2007):"Areal og eiendomsrett". Universitetsforlaget, Oslo, s. 415 - 432. I 1996 ble jordskifteloven utvidet til å omfatte reindrift. I løpet av de drøye 10 år loven har vært virksom, har det kun blitt gjennomført tre saker. Det må således kunne sies at loven ikke har oppfylt lovgivers intensjon om å bli en «problemløser» i forhold mellom reindrift og jordbruk. I denne artikkelen blir det påpekt sider ved lovgivningen som etter forfatterens mening bør lede til at spørsmålet om reindrift og jordskifte blir behandlet i det pågående arbeidet med ny jordskiftelov.