Valg av utdanning og yrke - et resultat av kulturell kapital eller rasjonelle kalkyler? En kvantitativ analyse av yrkesaspirasjoner, yrkesverdier og sosial ulikhet blant ungdom i Nord-Norge - Karlsen, Unn Doris (Universitetet i Tromsø, 1995)
Dette er en hovedfagsoppgave.