Spedbarnet, mor og familien. Spedbarnsdødeligheten i Karlsøy prestegjeld 1820-1914 - Ditlefsen, Tonje (UiT Norges arktiske universitet, 2017)
Spedbarnet, mor og familien omhandler Spedbarnsdødeligheten i Karlsøy i familieperspektiv. Selv om spedbarnsdødeligheten var relativ høy opplevde de aller fleste familier å aldri miste et barn i sped alder. Noen få mistet flere og stod for over halvparten av spedbarnsdødeligheten i Karlsøy. Klima, boligforhold, renslighet, ernæring, sykdom og giftermål er alle aktuelle årsaksforhold