Rapport fra SAK-prosjektet "Legemiddelhåndtering og medikamentregning - Nettstøttet emne i sykepleierutdanningen" - Olsen, Kari Birkelund; Perander, Bente; Barstad, Maud Ann-Sophie (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Det ble innledet SAK-samarbeid mellom sykepleierutdanningene i Tromsø, Harstad og Hammerfest. Målet med dette samarbeidet var å styrke utdanningen av sykepleiere spesielt til kommunehelsetjenesten i landsdelen. Alle tre institusjoner hadde etablert deltidsstudier eller desentraliserte deltidsstudier med innslag av nettstøttet undervisning. Ønske om å styrke samarbeidet innenfor sykepleierutdanning spesielt mot kommunesektoren hadde sin bakgrunn i målene med Samhandlingsreformen. I dette SAK-samarbeidet var det ønske om å tilpasse planene mer mellom institusjonene innfor feltet desentralisert/deltidsutdanning. Man ønsket å sette søkelyset på utvikling av pedagogikken knyttet til slike studier. Det var enighet om å utveksle utviklede nettstøttede emner og samarbeide om å utvikle nye emner. Et godt gjennomarbeidet undervisningsopplegg vil kunne ha stor betydning for studentenes muligheter til å kunne bestå kravene uten forsinkelser i studiene og prosjektet ble vurdert til å kunne ha stor overføringsverdi og gjenbruksverdi. Denne rapporten vil først vise hvordan undervisningen ble organisert ved de tre ulike campus før dette SAK-samarbeidet startet opp. Videre blir det ferdige nettkurset presentert. Vi vil vise hvordan kurset nå er tatt inn i undervisningen ved de tre campusene, og hvilke utfordringer og videre arbeid som må gjøres for å opprettholde og videreutvikle dette nettkurset i bruk inn i emnet legemiddelhåndtering og –regning ved UiT Norges arktiske universitet. Det vil diskuteres kort om en har oppnådd hensikten med prosjektet, og tanker omkring samarbeidet videre.