Hvilke konsekvenser har økt hjertemedisinsk tilbud i Brønnøysund hatt for hjertepasienter på Sør-Helgeland? - Nikolaisen, Sigurd (UiT Norges arktiske universitet, 2017)
høsten 2014 ansatte helgelandssykehuset sandnessjøen en kardiolog som skulle jobbe 60% av tiden ved en distriktspoliklinikk i brønnøysund. Vi ønsket å se på økonomi og om ventetiden for pasientene på sør-helgeland hadde gått ned etter økt tilbud.