Sustainable uniiversity buildings. Creating a concept of a sustainable campus for UiT Narvik - Røsok, Oddrun Pettersen (UiT Norges arktiske universitet, 2017)
Hensikten med masteroppgaven var å bestemme elementer i et selvlaget konsept for UiT Narvik som bærekraftig campus, samt forslag til hvordan man oppnår målene i konseptet. Konseptet var basert på studium av tre forskjellige universiteter som allerede jobber mot å bli bærekraftig campus. Arbeidet med denne oppgaven inkluderte opphold ved Universitetet i Hokkaido, Japan. Det ble laget et konsept for UiT Narvik, og en stor del av konseptet er at UiT Narviks bygning må oppnå lavenergi- standard med tilhørende tilfredsstillende energimerke. Resten av kravene i konseptet fokuserer på å redusere universitetets miljø-påvirkning.