Lavenergi brannstasjon i Narvik - Kvitvik, Kenth I. Ljunggren (UiT Norges arktiske universitet, 2017)
Energibruken i Norge har steget med 40 % siden 1970-årene, og bygningssektoren legger beslag på om lag 38 % av den totale energibruken i Norge. På bakgrunn av denne utviklingen ble kapittelet for energikrav revidert i teknisk forskrift fra 1. Januar 2016. De nye energikravene hadde ett års overgangstid hvor de gamle energikravene (TEK 10) kunne benyttes, og de nye energikravene (TEK 16) gjelder i praksis fra 1. Januar 2017. Hensikten med rapporten er å utrede ulike løsninger som kan benyttes for at den nye brannstasjonen i Narvik skal tilfredsstille energikravene i TEK 16 og NS 3701. Herunder gjelder løsninger for bygningskroppen, oppvarmingskilder og tekniske systemer. Rapporten tar også for seg utviklingen av teknisk forskrift frem til i dag, og et mulighetsstudie om hvordan man kan oppnå lavenergistandard for bygninger med store dør- og vindusarealer. Disse problemstillingene ble løst ved et omfattende litteraturstudie og et casestudie. Casestudiet ble gjennomført ved modellering og simulering av brannstasjonen i energiberegningsprogrammet SIMIEN. Resultatene fra energiberegningen viser at det er mulig å tilfredsstille energikravene i både TEK 16 og NS 3701. Det er avgjørende å velge energieffektive energikilder, tekniske komponenter med lavt energibehov og en god bygningskropp for å gi et godt utgangspunkt for energiberegningene. Ved evaluering mot TEK 16 var det kun nødvendig å nedjustere lekkasjetallet for å tilfredsstille energikravene, mens det ved evaluering mot lavenergistandard måtte utføres tiltak på både bygningskroppen og tekniske komponenter. De enkelttiltakene som ga størst utslag på beregningen var forbedring av lekkasjetall, normalisert kuldebroverdi og virkningsgrad for varmegjenvinner. Forbedring av lekkasjetall og normalisert kuldebroverdi måtte ved evaluering mot lavenergistandard forbedres til minstekravene for passivhusstandard. Disse forbedringene resulterte i at evalueringen mot passivhusstandard for mannskapsdelen også ble tilfredsstillende. Evalueringen av mannskapsdelen er kun ...