En kvalitativ studie om holdninger til og oppfatninger av samisk språk og kultur hos norskspråklige i en kommune i Nord-Troms. Norskspråklige med bakgrunn fra et gammelt sjøsamisk område - Nymo, Kristina (UiT Norges arktiske universitet, 2017)
Dette er en sosiolingvistisk kvalitativ studie om holdninger og oppfatninger av samisk språk og kultur hos norskspråklige i en kommune i Nord-Troms. De norskspråklige er fra ulike generasjoner med bakgrunn i et gammelt sjøsamisk område. Avhandlingen har et synkront perspektiv, men ser litt bak i tid på hvordan fortiden har vært med på å forme dagens situasjon. Masteravhandlingen har også et didaktisk perspektiv som ser litt på hvordan samisk språk og kultur blir integrert i skolen.