Tillitsvalgtrollen i endring. Den tillitsvalgte som forandringsentreprenør og meningsforhandler - Rebni, Einar (UiT Norges arktiske universitet, 2017)
I masteroppgaven Tillitsvalgtrollen i endring, har jeg fokusert på de tillitsvalgtes rolleforståelse og medvirkningens betydning og hva som fremmer og begrenser den med bakgrunn i tillitsvalgtes erfaringer. Oppgaven er gjort med bakgrunn i en serie kvalitative intervjuer jeg gjorde med sentrale tillitsvalgte i Universitetssykehuset Nord-Norge HF vinteren 2017. Oppgaven har til hensikt å få frem noen sentrale trekk som karakteriserer tillitsvalgtrollen og medvirkning og som også kan være overførbar til andre helseforetak og det norske arbeidsliv for øvrig.