En studie av lederroller i barneverntjenesten i 26 kommuner i Nordland. Hvordan toppledere i barneverntjenesten fyller sine «lederroller» i interkommunalt samarbeid - Fossheim, Ørjan (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Denne studien har som tittel «En studie av lederroller i barneverntjenesten i 26 kommuner i Nordland». Jeg har foretatt en undersøkelse av barnevernleders lederrolle og hvordan en velger å fylle denne. Jeg har tatt utgangspunkt i interkommunale barneverntjenester og har formulert følgende overordnet problemstilling: Hvordan toppledere i barneverntjenesten fyller sine lederroller i interkommunalt samarbeid. Med dette som utgangspunkt har jeg studert teori om ledelse og relevant rolleteori. Jeg valgte å utarbeide to forsknings spørsmål å gjennomførte kvalitativt intervju med case study research av 7 barnevernledere i interkommunale barneverntjenester. Disse dekket alle interkommunale barneverntjenester i Nordland fylke.