Sameleire i Tromsø som turistmål, fotomotiv og møteplass - Baglo, Cathrine (Tromsø Museum, UiT, 2015)
Source: Ottar 2015, 3(306):25-30, ISSN 0030-6703 Sameleiren i Tromsdalen var lenge det mest besøkte turistmålet i Tromsø. Betydningen Tromsdalen og andre sameleire fikk som fotomotiv og møteplass i siste del av 1800-tallet, og hvordan dette skulle bidra til å bygge opp om interessen for reindriftssamenes levesett, er mindre kjent. Et resultat av den økte interessen var at sameleire ble gjenskapt i kommersiell og folkeopplysende øyemed, både nasjonalt og internasjonalt.