Som et ekspresstog inn i helsevesenet. En kvalitativ casestudie av en reformoppskrifts implementeringsprosess i et sykehus - Mathiassen, Ingrid Lernes (UiT Norges arktiske universitet, 2016)
Tema for denne masteroppgaven er implementering av reformer i sykehussektoren. Gjennom en kvalitativ casestudie av reformoppskriften pakkeforløp for krefts implementeringsprosess i Universitetssykehuset Nord Norge HF har jeg sett på forberedelsesfasen, innføringsfasen og utfallet av implementeringsprosessen i lys av to teoretiske posisjoner, det instrumentelle og det skandinaviske ny-institusjonelle perspektivet. Funnene i denne studien viser at implementeringsprosessens forløp var i tråd med både skandinaviske ny-institusjonelle teorier og med instrumentelle teorier. Første del av implementeringsprosessen ble gjennomført som en oversettelse med høy grad av translatørkompetanse, og med en aktiv, uformell involvering av lokale aktører. Videre ble prosessen betydelig forbedret når toppledelsen kom på banen med etableringen av en formell arena for beslutning, styring og samhandling. Den formelle, hierarkiske implementeringskjeden ble supplert med og koplet opp mot den uformelle translasjonsteoretiske oversettelseskjeden. Mine funn viser at instrumentelle, hierarkiske top-down- prosesser kan være og er like avgjørende og medvirkende som en ny- institusjonell oversettelse for en vellykket overføring av reformoppskrifter og praksisendring dersom disse benyttes sammen og/ eller om hverandre i ulike deler av implementeringskjeden. Rekkefølgen i implementeringsprosessen i dette caset er veldig interessant. Den hierarkiske top- down- styringen internt i sykehuset ble formelt etablert en god stund etter at den translasjonsteoretiske oversettelseskjeden ble aktivert og implementeringsprosessen hadde startet opp, og nærmest i omvendt rekkefølge av hva man kan forvente både ut i fra den hierarkiske oversettelseskjeden og en instrumentell hierarkisk implementeringsprosess. Sykehuset hadde en lang tradisjon med et høyt fokus på pasientforløp og i å designe egne pasientforløp, og hadde bygget opp en solid kompetanse i bruk av Lean som prosess- og forbedringsverktøy som også ble benyttet i oversettelsesprosessen. Bruk av ...