Sykepleierutdanningen i Finnmark 1960 - 1995 - Immonen, Ingrid (1996)
Behovet for sykepleiere med utdanning var stor i Finnmark etter krigen. Allerede tidlig på 50-tallet arbeidet man i fylket for å få egen sykepleierutdanning. I 1960 kom utdanningen i gang ved Finnmark Sykepleierskole. I 1995 kunne man markere at sykepleieutdanningen i Finnmark har utdannet offentlig godkjente sykepleiere i 35 år. I juni 1996 uteksamineres det siste kullet som ble tatt opp ved Finnmark Sykepleierhøyskole før samordningen av høgskolene i 1994. Med dette kullet kan en også markere at Finnmark har utdannet 1.000 offentlig godkjente sykepleiere. Skriftet er en historisk oversikt over sykepleie-utdanningen i Finnmark 1960-1995.