Zróżnicowanie opadów atmosferycznych w rejonie Kaffiøyry (NW Spitsbergen) w sezonie letnim w latach 1980-2008 - Przybylak, Rajmund; Araźny, Andrzej; Kejna, Marek; Maszewski, Rafał; Wyszyński, Przemysław (2009)
W opracowaniu przedstawiono zróżnicowanie warunków opadowych w rejonie Kaffiøyry (NW Spitsbergen) w sezonie letnim na podstawie danych z lat 1980-2008. Zbadano wpływ cyrkulacji atmosferycznej i warunków lokalnych na opady atmosferyczne. Uzyskane wyniki porównano ze stacją Ny-Ålesund.