[Maria Bociarska w oknie pociągu] - Bereźnicki, Władysław (1890-1957) ([wydawca nieznany], 1932)
Tytuł nadany przez katalogującego. Tytuł i data na podstawie przedstawienia i opisu autora fotografi na rewersie odbitki. Negatyw został wywołany w firmie : Adam Gałdyński Drogerja i Perfumeryja Skład aparatów i przyborów fotograf., Toruń ulica Szeroka nr 9. Kolekcja negatywów Władysława Bereźnickiego (1890-1957) ofiarowana przez jego prawnuczkę Karolinę Falleńczyk Bibliotece Uniwersyteckiej w Toruniu w 2014 r. Fotografia przedstawia Marię Bociarską (siostrę przyrodnią Michaliny Bereźnickiej, matki Władysława) wyglądającą przez okno pociągu, w sąsiednim oknie dwóch księży (ci sami co na fot. 394). Podczas tej samej sesji wykonane zostały również fotografie 83 i 394. 1 fot. negatyw srebrowo-żelatynowy na podłożu sztucznym 8,3x5,6 cm. [miejsce nieznane]