Webová aplikace pro správu chytrého tržiště - Marek, Roman (Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií, 2024)
Hlavní motivace pro vytvoření práce se odvíjí od již existujícího projektu Ing. Davida Bažouta, který se jmenuje chytrý skleník. Ten funguje na bázi webové aplikace, ve které si jednotliví uživatelé sami volí podmínky, ve kterých své plodiny chtějí pěstovat. V rámci jednoho komunitního skleníku je dostupných více ploch, které si zákazník může pronajmout a následně na nich pak vysadit své plodiny. Část plochy skleníku k pronájmu není, protože ji spravuje správce příslušného skleníku. Zde přichází do hry možnost využití aplikace pro chytré tržiště. Ta umožňuje prodej produktů, které by přišly nazmar a zároveň i automatizaci úkolů správce, vyměňování zpráv mezi uživateli a další funkcionalitu, která by celý proces ulehčila. K implementaci byl využit framework Django, který využívá databázi SQLite pro uložení potřebných informací. Pro vytvoření uživatelského rozhraní bylo využito knihovny React a jejich komponent. The main motivation for creating the thesis derives from the already existing project of Ing. David Bazout, which is called the Smart Greenhouse. This project works on the basis of a web application in which individual users choose the conditions in which they want to grow their crops. Within a single community greenhouse, multiple areas are available for customers to rent and then plant their crops. However, a part of the greenhouse area is not available for rent because it is managed by the respective greenhouse manager. This is where the smart marketplace application comes in play. This enables the sale of the products that would go to waste. At the same time, however, it also includes automation of administrator tasks, message exchange between users and other functionality that would make the whole process easier. For implementation it was applied the Django framework, which uses the SQLite database to store the necessary information. For creation of user interface, the React library and its components were used. D