Vaalit yleisödemokratiassa : Eduskuntavaalitutkimus 2007 - Borg, Sami; Paloheimo, Heikki; Tampere University (Tampere University Press, 2009)
Miten puolueiden vaalikampanjat ovat muuttuneet? Mikä on internetin merkitys? Mitä suomalaiset tietävät politiikasta ja miten tietotaso vaikuttaa poliittiseen osallistumiseen? Miten vaalipiirin koko vaikuttaa äänestyspäätöksiin? Sami Borgin ja Heikki Paloheimon toimittama kokoomateos antaa monipuolisen kuvan puolueiden toiminnasta vaaleissa ja kansalaisten poliittisesta osallistumisesta. Kirja valottaa myös, mitä puolueita vaaliliitot ovat hyödyttäneet sekä kuinka tärkeitä ehdokkaan sukupuoli ja ikä ovat äänestyspäätöstä tehtäessä. Lisäksi esillä ovat useat muuttuvan poliittisen edustuksen kysymykset. Mitä politiikan henkilöitymisellä tarkoitetaan ja miten se ilmenee? Haluavatko suomalaiset lisää osallistumismahdollisuuksia vai haluavatko he pikemminkin jättää poliittisen päätöksenteon ammattipoliitikkojen vastuulle? Miten maassamme käytettävä vaalitapa vaikuttaa eduskuntaryhmien ideologiseen koostumukseen? Kirjan analyysit perustuvat vuoden 2007 eduskuntavaalien jälkeen koottuun haastatteluaineistoon, mielipidemittauksiin useilta eri vuosikymmeniltä ja vaalitilastoihin vuoden 1945 eduskuntavaaleista alkaen.