Umjetna inteligencija u procjeni položaja tijela - Novaković, Lora (Sveučilište u Splitu. Prirodoslovno-matematički fakultet. Odjel za informatiku., 2019)
U ovom radu se prikazuje način na koji računalo može detektirati naše pokrete putem web kamere. Spominje se koja gotova biblioteka je najjednostavnija za korištenje - PoseNet. Pobliže se objašnjava rad neuronskih mreža, s naglaskom na konvolucijske neuronske mreže, koje su se pokazale jako pouzdane kad je riječ o obradi slika. S obzirom da ne treniramo sami mrežu, nije objašnjen detaljno način učenja mreže. This paper shows how the computer can detect our movements via web camera. It mentions which library is the easiest to use. It is closely explained how neural networks work, with an emphasis on convolutional neural networks, which has proved to be very reliable when dealing with image processing. Since we are not training the network itself, we have not explained the detailed way of learning the network.