Igra Pacman u Pythonu - Petković, Daria (Sveučilište u Splitu. Prirodoslovno-matematički fakultet. Odjel za informatiku., 2022)
Tema ovoga rada je napraviti funkcionalnu igricu Pacman. Kroz rad su objašnjene funkcije i metode koje su korištene za izradu igrice. Nakon kratkog uvoda osvrćemo se na sami programski jezik Python. U radu grafički je prikazana instalacija modula Pygame na dva načina. Prvi način kroz pip koji je upravitelj paketa za Python a drugi je kroz IDE odnosno integrirano razvojno okruženje. Nakon teorijskog djela opisan je postupak izrade praktičnog djela i sami konačni izgled igrice je prikazan grafički. The topic of this paper is to make a functional Pacman game. The functions and methods used to create the game are explained throughout the paper. After a short introduction, we look back at the Python programming language itself. The paper graphically shows the installation of the Pygame module in two ways. The first way is through pip, which is a package manager for Python, and the second is through the IDE, or integrated development environment. After the theoretical part, the process of making the practical part is described and the final appearance of the game itself is shown graphically.