Kineziološka rehabilitacija nakon rekonstrukcije prednje ukrižene sveze : završni rad - Jurko, Marinela (Sveučilište u Splitu. Kineziološki fakultet., 2021)
Rekonstrukcija prednje ukrižene sveze, te rehabilitacija koja nastupa i prije i nakon zahvata, jako je složen i zahtjevan proces. Sami proces rehabilitacije potrebno je promatrati i s psihološkog aspekta. Neki sportaši su zbog ozljede jako pogođeni pa ih je potrebno neprestano poticati na ozdravljenje i obavljanje dnevnih rehabilitacijskih zadataka. Drugi su pri obavljanju rehabilitacije previše agilni pa ih je potrebno ograničavati kako ne bi došlo do ponovne ozljede. Smatram da je tijekom ovog rehabilitacijskog procesa najbitnija stavka ustrajnost, kontinuiranost, dobra volja i pozitivno razmišljanje, i naravno, malo sreće.