Akutni efekt utjecaja kontrast treninga na specifičnu agilnost seniorskih košarkaša : završni rad - Fulgosi, Karlo (Sveučilište u Splitu. Kineziološki fakultet., 2022)
Cilj ovog rada je istražiti akutni efekt utjecaja kontrast treninga na specifičnu agilnost seniorskih košarkaša. U skladu s ciljem korišten je uzorak od 10 ispitanika: seniori(n=10). Na svim ispitanicima primijenjena je skupina od tri testa motoričkih sposobnosti koji su se obavljali u dvije čestice, nakon toga se odvijao trening te nakon samog trening ispitanici su ponovno obavljali iste testove također u dvije čestice. Rezultati nam ukazuju na sami efekt kontrast trening na agilnost košarkaša. Goal of this thesis is to investigate acute effect of contrast training on specific agility of basketball senior players. In accordance with the aim, sample of 10 respodents: seniors(n=10). All participants were subdued to following three test of motor ability in two particles after that they did one trainig session after which they repeated all of three tests in two particles. The results indicate on the very effect of contrast training on basketball players agility.