Utjecaj transportnih parametara na procjenu rizika u vodonosnicima : diplomski rad - Alagić, Antonija (Sveučilište u Splitu. Fakultet građevinarstva, arhitekture i geodezije. Katedra za privrednu hidrotehniku., 2015)
Promatra se utjecaj strukture polja hidrauličkog konduktiviteta, Pecletovog broja i varijance konduktiviteta na vrijednosti koncentracije te u konačnici i na sami rizik. Za dobivanje CDF-a korištene su Monte Carlo metoda i Beta distribucija. Na osnovu dobivenih rezultata definira se valjanost Beta distribucije koja opisuje varijacije koncentracije i mogućnost korištenja iste u procjeni rizika. The main task of the work is to investigate how the hydraulic conductivity structure, Peclet's value and hydraulic conductivity variance influence the concentration fluctuations and appropriate risk probabilities. Both Monte Carlo method and the Beta distribution are used to obtain the cumulative distribution functions of the concentration scalar. Based on the obtained results, the validity of Beta distribution to capture the concentration fluctuation, and to be used in risk assessment, is investigated.