Proces optimizacije nekvalitetno izrađene aplikacije u optimalnu aplikaciju pod velikim opterećenjem - Matan, Karlo (Sveučilište u Splitu. Fakultet elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje. Zavod za elektroniku i računarstvo., 2022)
U ovom radu prikazani su svakodnevni problemi na koje se nailazi tijekom kodiranja i razvoja softverskih aplikacija te načini za njihovo popravljanje. Aplikacija je napravljena koristeći C#, .NET Core, SQL Server i Apache JMeter tehnologije. Rad počinje s objašnjavanjem problematike kojom se bavi i prikazivanjem aplikacije nad kojom će se testiranje i optimizacija provoditi te njena struktura. U sljedećim poglavljima prikazuje se način na koji je aplikacija testirana koristeći Apache JMeter softver, a kasnije i sami rezultati testiranja. Fokus rada se ne nalazi na samim problemima, već kako te iste popraviti, na različite načine. Konačno, rezultati optimizacija se pokazuju s ponovnim testiranjem kako bi prikazali poboljšanja. This thesis shows standard, daily issues that a person might run into while coding and developing software applications and the ways to resolve those issues. The sample application has been implemented using C#, .NET Core, SQL Server and Apache JMeter technologies. The thesis begins by describing the problems we are tackling and showing the application which testing and optimizations will be run upon, and the application structure itself. In subsequent chapters, the way the app was tested using the Apache JMeter tool was shown, later including the test results. The focus of this thesis is not on the problems themselves, but more about how to fix those problems in different ways. Finally, the results of the optimizations are shown by another round of testing to demonstrate the performance improvements that have been achieved.