REGRUTIRANJE I SELEKCIJA U PODUZEĆU „RAĈUNALA TINA d.o.o.“ OMIŠ : završni rad - Voloder, Ivan (Sveučilište u Splitu. Ekonomski fakultet., 2016)
Završni rad „Regrutiranje i selekcija u poduzeću Raĉunala TINA d.o.o. Omiš“ ima za cilj teorijski analizirati procese regrutiranja i selekcije, iste procese analizirati s praktiĉnog aspekta te na kraju usporediti praktiĉnu sa teorijskom analizom. U ovom radu predstavljeni su procesi regrutiranja i selekcije kao veoma vaţne aktivnosti koje poduzeću mogu pomoći da razvije svoje konkurentske prednosti i prilagodi se suvremenom trţištu. Problem istraţivanja je utvrditi je li praksa poduzeća „Raĉunala TINA d.o.o.“ Omiš po pitanju regrutiranja i selekcije zaposlenika u skladu s temeljnim spoznajama. Rad je podijeljen na 5 dijelova: Uvod, teorijski dio, praktiĉni dio (podaci o poduzeću i konkretna analiza regrutiranja i selekcije u poduzeću) te zakljuĉak. U teorijskom dijelu rad se bazira na definiranju, prouĉavanju i objašnjenju pojmova regrutiranja i selekcije kadrova. Teorijski dio podijeljen je na 5 dijelova; pojam i vaţnost regrutiranja, planiranje regrutiranja, izvori regrutiranja, selekcija kadrova, odluka o izboru kandidata. Predstavljeni su pojmovi regrutiranja i selekcije, objašnjeno je zašto je vaţno kvalitetno isplanirati sami proces regrutiranja, odabrati pravilne izvore regrutiranja te zašto je metoda intervjua najzastupljenija metoda pri selekciji novih zaposlenika u poduzeću. Prvi dio praktiĉnog dijela rada govori općenito o poduzeću „Raĉunala TINA d.o.o.“ iz Omiša. Prikazan je kratak povijesni razvoj poduzeća i njegovi osnovni podaci. Detaljno su objašnjene i sve djelatnosti kojima se navedeno poduzeće bavi na suvremenom trţištu (raĉunala, antenski sistemi, klima ureĊaji, TimeReader), kao i vlasniĉka struktura poduzeća, naĉin poslovanja poduzeća te na kraju organizacija ljudskih resursa u poduzeću. U drugom dijelu praktiĉnog dijela rada analiziran je sami proces regrutiranja i selekcije u poduzeću na primjeru zapošljavanja djelatnika na oglašeno radno mjesto referenta prodaje. Objašnjeno je na koje probleme nailaze mala poduzeća kod zapošljavanja novih djelatnika te koji su nedostaci malih poduzeća u ...