Regional analyse Samisk område 2013. Næringsutvikling og attraktivitet - Vareide, Knut; Nygaard, Marit Owren (Telemarksforsking, 2014)
Antall arbeidsplasser i det samiske området sank i 2012, etter å ha hatt vekst i 2011. Det var nedgang i antall arbeidsplasser både i privat og offentlig sektor i 2012. Arbeidsplassutviklingen i næringslivet varierte imidlertid svært mye mellom kommunene i det samiske området. Noen kommuner fikk sterk vekst, mens andre fikk sterk nedgang. Den langsiktige utviklingen i antall arbeidsplasser i det samiske området er ganske svak. Alle sektorer og næringstyper har hatt svakere utvikling i det samiske området enn ellers i landet. Published version