Regional analyse Nordland 2013. Næringsutvikling, attraktivitet og innovasjon - Vareide, Knut; Nygaard, Marit Owren (Telemarksforsking, 2014)
Nordland har hatt den svakeste befolkningsveksten av alle fylkene etter 2000. ?rsakene til den svake veksten er at de strukturelle forholdene har vært ugunstige for Nordland i denne perioden. Nordland har en stor del av næringslivet i bransjer som har vært i nedgang. Samtidig er fylket geografisk fragmentert i mange små arbeidsmarkeder, som gjør det det er vanskeligere å konkurrere om bosettingen. Når vi ser på utviklingen i fylket på bakgrunn av de strukturelle forutsetningene, er Nordland egentlig attraktivt for både basisnæringer, besøk og som bosted. Published version