Tiltaksprofil og økonomi for barnevernstjenesten i Brønnøy - Aastvedt, Ailin (Telemarksforsking Bø, 2011)
Rapporten konkluderer med at barnevernstjenesten i større grad må prioritere ledelse av tjenesten og systemrettet arbeid. For å kunne gjennomføre snuoperasjoner og få til en bedre og mer effektiv barnevernstjeneste, er det nødvendig med prioritering av ledelse av tjenesten. Kommunen bør legge til rette for et sterkere tverrfaglig samarbeid mellom ulike hjelpeinstanser, i alle faser av barnevernets arbeid. Vårt inntrykk er at forebyggende arbeid og tidlig intervensjon er et område som kan prioriteres høyere, og at flere av barnevernets samarbeidspartnere ønsker et tettere, åpnere og mer forpliktende samarbeid med barnevernet. Published version