Utjecaj fizičkog okruženja i organizacijske kulture dentalne poliklinike na zadovoljstvo i namjeru potrošača - Tomljenović, Andrea (Sveučilište u Rijeci. Ekonomski fakultet., 2020)
Cilj ovog rada je analizirati utječe li fizičko okruženje i organizacijska kultura dentalne poliklinike na zadovoljstvo potrošača te namjeru ponašanja potrošača. Kako bi se došlo do zaključka o temi rada postavljeno je sveukupno pet hipoteza. Za testiranje hipoteza u ovom radu i analizu podataka prikupljenih od 216 ispitanika koristio se program IBM SPSS. Rezultati istraživanja su pokazali da je razina zadovoljstva potrošača dentalnih poliklinika veća ako su u fizičkom okruženju dentalne poliklinike prisutni podražaji poput ugodnog mirisa, opuštajuće glazbe i vizualno privlačnog interijera. Također, rezultati istraživanja su pokazali da je zadovoljstvo potrošača veće ako se zaposlenici ponašaju autentično i iskreno prema potrošačima, ako zaposlenici imaju razumijevanja za potrošače te ako potrošači imaju mogućnost sudjelovati u donošenju odluka u vezi procesa liječenja. U ovom slučaju istraživanje je pokazalo da veći utjecaj na razinu zadovoljstva potrošača dentalnih poliklinika ima organizacijska kultura, odnosno ponašanje zaposlenika nego fizičko okruženje. Također istraživanje je potvrdilo da što je veća razina zadovoljstva potrošača to je veća vjerojatnost da će oni preporučiti dentalnu polikliniku drugima te da će ju i oni sami ponovno posjetiti.