Marketing u kamping turizmu - Novak, Marija (Sveučilište Jurja Dobrile u Puli. Fakultet ekonomije i turizma "Dr. Mijo Mirković"., 2017)
Selektivni oblici turizma u suvremenoj turističkoj ponudi vrlo su brojni i u stalnoj su mijeni. Kamping turizam je samo jedan od pojavnih oblika i predstavlja boravak na otvorenom u šatorima, kamp prikolicama, autodomovima, pokretnim kućicama itd. Svrha ovog rada je utvrditi posebnosti i važnost marketinga u kamping turizmu. U ovom radu “Marketing u kamping turizmu“, kamping je predstavljen kao selektivni oblik turizma u kojem se na početku definiraju vrste kampova i infrastruktura koja je potrebna u kampu kako bi on funkcionirao. Istaknuta je važnost automobilskih udruga i klubova jer su i sami kampisti zapravo vozači automobila, odnosno kampera. Uloga automobilskih udruga i klubova je izdavanje priručnika za kampiste i rangiranje najboljih kampova Europe. U tome je najpoznatiji njemački klub ADAC. Nadalje kroz rad opisana je povijest kamping turizma kako u svijetu, tako i u Hrvatskoj. Detaljnije je analizirana ponuda i potražnja kamping turizma u Republici Hrvatskoj, zakonska regulativa te povezanost kampinga sa „Strategijom razvoja turizma RH do 2020.“, koja se usredotočila na podizanje kvalitete kampova, diferencijaciju proizvoda, raznoliku ponudu i sl. Kamping udruga Hrvatske isto tako ulaže u diferencijaciju kamping proizvoda pa se javljaju oblici poput glampinga, kampa za bicikliste, dog friendly kampa itd. Rad je u grubljem smislu podijeljen na dva dijela. Drugi dio odnosi se na marketing u kamping turizmu gdje se na temelju odabranog kampa analizira marketinški miks i napravljena je SWOT analiza kako bi se utvrdile prednosti, nedostaci, prilike i slabosti kampa. Selective forms of tourism in modern tourist offer are very numerous and are constantly changing. Camping tourism is only one form of appearance and it is an outdoor stay in tents, caravans, mobile homes, etc. The purpose of this paper is to determine the particularities and importance of marketing in camping tourism. In this paper "Marketing in Camping Tourism", the campsite is presented as a selective form of tourism, which initially defines ...