Webová databáze šachových partií - Postupa, Martin (Univerzita Karlova, Matematicko-fyzikální fakulta, 2016)
Název práce: Webová databáze šachových partií Autor: Martin Postupa Katedra: Katedra softwarového inženýrství Vedoucí bakalářské práce: Mgr. Pavel Ježek Ph.D., Katedra distribuovaných a spolehlivých systémů Abstrakt: Tato práce se zabývá tématem vytváření databáze šachových partií. Účelem této práce je navést uživatele jak zadávat, upravovat, mazat a kopírovat šachové partie. Jak nejlépe přehrávat, vyhledávat a vytvářet zápis partie. Účelem také bylo vhodně tyto údaje ukládat do databáze a interpretovat partie. Zaměřil jsem se i na vypisování seznamu partií a registrovaní uživatelů. Pro řešení velké části úkolů se používá procházení pole šachovnice s figurami, protože většina zadání je spojena s vytvářením partie, tj. je zápis partie a zadávání platného tahu partie. Proto jsem splnil zadání práce. Výsledkem práce je webová aplikace v PHP implementující funkční systém na zadávání šachových partií. Systém obsahuje funkce na základní práci s těmito partiemi s rozumným výpisem partii. Vyskytuje se zde i funkce na ověření, zda zbývající tahy partie jsou v souladu s šachovými pravidly. Přínosem této práce je obohacení světa šachových databází o systém, do kterého přidávají partie sami uživatelé a má potenciál stát se velkou databází partií, protože ji může obohacovat a rozšiřovat tisíce uživatelů. Klíčová slova:. Title: Web Database for Chess Games Author: Martin Postupa Department: The Department of Software Engineering Supervisor: Mgr. Pavel Ježek Ph.D., The Department of Distributed and Dependable Systems. Abstract: This thesis is about creating database for chess games. Purpose this thesis is lead user how to create, edit, erase and copy chess games. How to replay and find chess games and create scoresheet. Purpose this thesis is also saving this data into database and interpreting games. We are focus on write list of games and registration new users. For solving big part of problems we use wall through chessboard array where is placed piece because it is amount to big part of tasks involved in creating games ...