Problematika výběru sportu u dětí mladšího školního věku - Baltaretu, Lucián (Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, 2016)
Název: Problematika výběru sportu u dětí mladšího školního věku Cíle: Hlavním cílem této práce je zjistit možnosti dětí mladšího školního věku se seznámit se sportem a zjistit, jaké mají možnost sportovního vyžití, rovněž je pak hlavním cílem zjistit jakým způsobem si děti sami, nebo s jejich rodiči vybírají sportovní kroužky, sportovní oddíly či sportovní kluby. Metody: Při práci s dětmi jsem využil metody skupinového interview, která patří k metodám kvalitativního výzkumu. Dále jsem pro získání informací od rodičů dětí mladšího školního věku postupoval dotazníkovým šetřením, které patří mezi metody kvantitativního výzkumu, kam rovněž patří metoda desk research, kterou jsem využil při zjišťování možností nabídky seznámení se sportem. Práce je tedy kombinací kvalitativního s kvantitativního výzkumu. Výsledky: Zjistil jsem, že děti mladšího školního věku nejraději tráví svůj volný čas aktivně venku v rámci některé z pohybových aktivit. Většina dětí má možnost k těmto aktivitám využívat veřejně přístupná hřiště v okolí bydliště. Bohužel musím konstatovat, že přehled a znalost široké škály sportovních odvětví a sportovních disciplín je zejména na začátku období mladšího školního věku na velmi špatné úrovni. Je to dáno zejména nabídkou sportovních kroužků ve školách, které se zaměřují na populární. Title: Questions of choice of sport in young childrens Objectives: The main aim of this thesis is to find out what possibilities there are for children of an younger school age to be introduced to sport and to find out what choice of sport programmes they have. Also, to find out how children and their parents choose sport activities, sport clubs and sport sections. Methods: During my work with children, I applied method of group research, which is part of methodical quality research. Another way how I gathered information from parents with children of an younger school age was by method of quantity research. I've used a questionnaire and also part of my study to find out what are the possibilities how to introduce ...