Pohyb a mimoškolní aktivity dětí v Písku - Kroutilová, Gabriela (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2014)
Bakalářská práce sleduje aktivity dětí školního věku na první stupni základních škol v Písku. V teoretické části objasněním základní pojmy týkající se volnočasových aktivit. Dále nastíním možnosti volnočasových aktivit, které děti mohou navštěvovat v městě Písku. V praktické části bakalářské práce je realizováno dotazníkové šetření za účelem získání informací o volném čase dětí chodících do 5 tříd I. stupně základních škol v Písku. Dalším cílem je zjistit jaký je rozdíl mezi poptávkou a nabídkou volnočasových aktivit. Zda je trh dostatečně nasycen nabídkou volno časových aktivit, nebo zda se objevuje poptávka po volnočasových aktivitách, které ve městě nejsou. Posledním cílem je zjistit, zda dětem při výběru pomáhali rodiče, kamarádi nebo jestli se pro danou pohybovou aktivitu rozhodli sami. Pro dotazníkové šetření budou vybrány dvě školy a to ZŠ J. K. Tyla a ZŠ T. G. Masaryka obě z Písku. Klíčová slova Volný čas, volnočasová aktivita, zdraví a volný čas, zařízení pro volný čas v městě Písku. The thesis observe activities of pupils at the lower stage of primary schools in the town of Písek. The theoretical part define basic concepts related to leisure activities and give options of activities in Písek that children can engage in. In the practical part of the thesis a survey in form of a questionnaire carri out to find out how the 5th grade students of primary schools in Písek spend their leisure time. Second objective is to show the differences between demand and supply of leisure activities - whether the market is saturated enough or whether there is demand for activities that are not offered in the town. The last goal is to find out if, when choosing leisure activities, children were advised by their parents, friends or if they selected the given physical activity on their own. The survey will be carried out at J.K. Tyl and T. G. Masaryk primary schools in Písek. Key words Leisure time, leisure activities, health and leisure, leisure facilities in the city of Písek. Katedra pedagogiky Pedagogická fakulta ...