Prostorová aktivita medvěda hnědého (Ursus arctos Linnaeus, 1758) v zoologické zahradě - Vojáčková, Jana (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2012)
Tato diplomová práce se zabývá sledováním chování hnědých medvědů brtníků (Ursus arctos arctos) samce Pišty, Mikyho a Honzíka a samice Elišky v plzeňské zoologické zahradě na jaře 2012. Chování všech hnědých medvědů je pro lepší přehlednost prezentováno formou tabulek a grafů. V práci je zahrnut přehled všech druhů medvědovitých (rozměry, životní prostředí, potrava a rozmnožování). Klíčová slova: medvěd, hibernace, aktivita medvědů This dissertation deals with monitoring of European brown bears behavior (Ursus arctos arctos), namely of males Pišta, Miky and Honzík and of female Eliška in zoological garden in Plzen in spring 2012. Behaviour of all European brown bears is for better clarity presented in the form of tables and graphs. The dissertation includes overview of all kinds of ursine (size, environment, food and reproduction). Key words: bear, hibernation, bears activity Katedra biologie a environmentálních studií Faculty of Education Pedagogická fakulta