Vzdělávání a příprava k povolání lidí s mentálním postižením na Teplicku - Herman, Zdeněk (Univerzita Karlova, Pedagogická fakulta, 2011)
PEDAGOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITY KARLOVY Abstrakt k diplomové práci Vzdělávání a příprava k povolání u lidí s mentálním postižením na Teplicku 21.4.2011 Zdeněk Herman - Speciální pedagogika Abstrakt Přes jakékoli problémy regionu počínající kulturním prostředím, skladbou lidí po nezaměstnanost jsem byl doveden k přesvědčení, že takové faktory nebývají vždy hlavní. Někdy vzdělání nebývá hlavním vlivem, přestože je potřebné, avšak charakter, píle a pracovitost jsou vlastnosti, podle kterých jsou lidé s postižením bráni k pracovnímu poměru. Hodnoty, které má rodina lidí s postižením někdy bývají problematické pro vzdělávání a proto jsou nabízeny školou. Výsledek je pak závislý na kvalitě školy a její vedení. Věděl jsem, že v Teplickém kraji jsou dvě školy, které nabízejí komplexní vzdělání a přípravu ke kvalitnímu plnohodnotnému životu. Přesto některé prvky je potřeba vylepšit. Nějvětší práci by mělo být přesvědčení lidí s MP, aby uměli sami se rozhodovat, pracovat a nezpohodlnět, aby měli potřebu najít povolání a nezůstat doma, kdy mají rentu. Motivace a chuť je klíčovým faktorem kvalitního života lidí s MP. PEDAGOGICKÁ FAKULTA UNIVERZITY KARLOVY Abstract Education and preparation for the profession of people with mental disabilities in Teplice region 21.4.2011 Zdeněk Herman Abstrakt Despite all the problems in the Ranks of the cultural environment and the composition of the people after the unemployment I was led to believe it is not always the main factor in recruitment. Or maybe education is not the main determinant, though primarily affiliated, but the nature of personality, diligence and hard work are determinants, which are the quintessence of the employer's requirements. Sometimes such values in the family of people with mental disabilities are more problematic to implement, then the values would lead the school. The success of the equipment of the positive values depends on the quality of the school and its leadership. I knew that in Teplice there are that at least two schools are for high quality and ...