Vnitřní motivace fotbalových hráčů kategorie starších přípravek - Jelínek, Martin (Univerzita Karlova, Fakulta tělesné výchovy a sportu, 2021)
Název: Vnitřní motivace fotbalových hráčů kategorie starších přípravek. Cíle: Hlavním cílem je zjištění úrovně vnitřní motivace fotbalových hráčů starších přípravek. Metody: V praktické části práce jsem k získání potřebných dat zvolil dotazník. Výsledky: Výsledky mé práce ukazují vysokou úroveň vnitřní motivace u dotazovaných hráčů. Hráči se na hřiště těší, trénují také mimo klubový tréninkový proces a uvádějí, že se sami chtějí stát profesionálními hráči. Klíčová slova: fotbal, starší přípravka, motivace, vnitřní motivace, mladší školní věk. Title: Intrinsic motivation of football players in the category of young children Objectives: The main objective is to determine the level of intrinsic motivation of young children in football. Methods: In the practical part of my thesis, I chose to use a survey. Results: The results of my work show a high level of intrinsic motivation within the group of interviewed players. Players look forward to coming to the pitch and they train even after the club training ends. They also state that they want to become professional players themselves. Key words: football, older children category, motivation, inner motivation, younger school age. Pedagogika, psychologie a didaktika Fakulta tělesné výchovy a sportu Faculty of Physical Education and Sport