PENGARUH KECERDASAN EMOSIONAL DAN DUKUNGAN ORANG TUA TERHADAP HASIL BELAJAR SISWA PADA MATA PELAJARAN EKONOMI (Survey pada Siswa Kelas XI IIS Semester Ganjil Tahun Ajaran 2021/2022 di SMA Negeri 1 Padalarang) - HIDAYAT, NUR AZIZAH, 175020095 (2021)
Panilitian ieu dimaksudkeun pikeun nangtoskeun: (i) kumaha kecerdasan émosional, dukungan parental sareng hasil diajar siswa dina ékonomi kelas XI IIS SMAN 1 Padalarang, (ii) pangaruh kacérdasan émosional kana hasil diajar siswa dina ékonomi kelas XI IIS SMAN 1 Padalarang, ( iii) pangaruh pangrojong kolot kana hasil diajar siswa dina ékonomi kelas XI IIS SMAN 1 Padalarang, jeung (iv) pangaruh intél émosional jeung pangrojong kolot dina hasil diajar siswa dina ékonomi kelas XI IIS SMAN 1 Padalarang. Métode panalungtikan anu digunakeun nyaéta metode survey kalayan pendekatan kuantitatif sareng téhnik ngumpulkeun data dina bentuk kuesioner sareng soal tés. Hasilna nunjukkeun: (i) kecerdasan émosional siswa nyarios saé pisan kalayan skor 4.05, dukungan parental dina kualifikasi saé pisan ku skor 4.03 sareng hasil diajar murid dikategorikeun sedeng kalayan rata-rata 81.26 dina mata pelajaran ekonomi konsep pendapatan. kelas nasional XI IIS SMAN 1 Padalarang, (ii) aya pangaruh kecerdasan émosional 42,5%, (iii) aya pangaruh pangrojong kolot 31,5% (iv) aya pangaruh kecerdasan émosional sareng dukungan kolot dina hasil diajar murid 74%. Panaliti nepikeun saran ka: (i) siswa mampuh ningkatkeun kasadaran émosional sareng dukungan kolotna supados hasil diajar tiasa kahontal, (ii) sakola nyayogikeun pamahaman ka murid dina ngatur émosina ogé nyayogikeun élmu ka kolot dina nyayogikeun dukungan dina prosés diajar dina raraga ningkatkeun hasil.pelajari sareng (iii) panaliti kahareup dipiharep janten acuan pikeun sumber rujukan pikeun panilitian anu sami ku ngaulas heula. Kata kunci: Kecerdasan émosional, dukungan orang tua, hasil diajar