ANALISIS HASIL BELAJAR MATEMATIKA MELALUI MODEL PEMBELAJARAN NUMBERED HEADS TOGETHER (NHT) - Aneu Nurjanah, 165060036 (2021)
Panilitian ieu ngabahas analisis hasil diajar matématika ngalangkungan modél diajar nomer sirah babarengan (NHT). Hasil diajar mangrupikeun tujuan ngayakeun prosés diajar. Faktor-faktor anu nyababkeun hasil diajar matématika handap, tiasa diasumsikeun yén faktor utama anu nyababkeun kualitas diajar matématika handap nyaéta kusabab kalepatan guru dina milih pendekatan diajar sareng henteu mampuh guru pikeun memotivasi diajar murid. Ku alatan éta, ulikan ieu museur kana panilitian sareng masalah anu utami ngeunaan analisis hasil diajar matématika ngalangkungan modél diajar wilangan babarengan (NHT) ngagunakeun pendekatan kualitatif pikeun modél studi pustaka. Dina modél ulikan pustaka, sumber literatur kalayan salah sahiji variabel anu sami janten sumber primér sareng sumber pustaka anu aya hubunganana sareng panilitian dianggo salaku sumber sekundér. Tujuan tina panilitian ieu nyaéta pikeun nangtoskeun konsép modél pembelajaran Numbered Heads Together (NHT) di sakola SD salian ti terang hasil diajar matématika murid ngagunakeun modél pembelajaran Numbered Heads Together (NHT) sareng pikeun ngaidentipikasi hubungan antara hasil diajar matématika murid sakola dasar sareng modél diajar Nomer. Heads Together (NHT). Hasilna nunjukkeun yén modél NHT mangrupikeun modél diajar kelompok anu ngagunakeun panomeran. Modél diajar NHT boga pangaruh positip kana hasil diajar matématika di siswa SD. Modél diajar NHT ngagaduhan hubungan sareng hasil diajar matématika murid kusabab hubungan antara kalungguhan guru sareng murid di jerona. Kecap konci: Hasil Diajar Matematika, Model Pangajaran Numbered Heads Together (NHT)