FENOMENA ONLINE SHOP DI INSTAGRAM Studi Fenologi Online Shop pada Konsumen di Instagram - Anggi Mariam Titaley, 132050151 (2017)
Analungitkan ieu dijudulan “FENOMENA ONLINE SHOP DI INSTAGRAM”. Online shop mangrupa hiji system panganyarna dina barang beuli anu ayeuna seueur dipilih ku konsumen margi gampil sarta enggal dina proses transaksiny. Instagram oge barobah kaayaan rencang nyongcolang haturan para pamake online shop hususna kaum wanoja. Panalungtikan ieu boga tujuan kanggo uninga ngeunaan unsure fenomena sarta noumena anu lumangsung dina konsumen online shop. Motif, Proses komunikasi sarta laku lampah konsumen barobah kaayaan unsur fenomena anu dibahas dina panalungtikan ieu, sedangkeun unsur noumena anu dibahas nyaeta kepuasan salira, gaya jumeneng sarta kapercayaan dina belanja online. Panalungtikan kualitatif ieu ngagunakeun teori fenomenologi sarta konstruksi sosial. Teknik pengumpulan data ngaliwatan studi kepustakaan, observasi lapang, sarta wawancara mendalam kalawan partisipan atawa informan saloba dalapan jalmi awewe anu umuran 20-26 warsih anu berdomisili di dayeuh bandung sarta batam. Dunasar kenging panalungtikan amngka peneliti mendak unsur fenomena sarta noumena silih mangaruhun hiji sami ilanna dina wangun tindakan inividu. Pemilihan balanja online anu dipigawe konsumen mangrupa kenging ti proses komunikasi anu lumangsung sarta faktor teknologi anu ngarojong kanggo mengakses internet saban poena ku kituna mangaruhun tindakanya. Perkawis-perkawis anu palay peneliti mendasikeun ka konsumen yaktos supados langkung nengetan yen hiji hal eta hadean di pososkan luyu kaperluan. Sanaos toko online nyondong ditengah keur para rumaja sarta mikeun kepuasan tersendiri, nanging kitu eta sadayana henteu leupas ti akibat awon anu kedah dhindari, salah sahijina nyaeta barobah kaayaan individu anu antisosial.