TEHNOLOGIJA IZRADE DNEVNOG SPREMNIKA TEKUĆEG GORIVA - Vukušić, Tihana (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Strojarski fakultet u Slavonskom Brodu., 2020)
U ovom završnom radu obrađen je projekt izgradnje dnevnog spremnika mazuta izveden u organizacijskoj jedinici Pogona EL-TO Zagreb. Sama svrha izgradnje počiva na visokim energetskim uštedama tehnološke pare. Sami projekt obuhvaća građevinske radove – izgradnju temelja i tankvane spremnika, strojarske radove – izgradnju samog spremnika i priključenje na ostalu infrastrukturu te antikorozivnu zaštitu spremnika, elektro radove – sustav dobave medija, spajanje sustava rasvjete i zaštitu od požara. Većinski dio strojarskog dijela projekta bio je vezan uz tehniku zavarivanja, kontrolu zavarenih spojeva i toplinsku obradu zavarenih spojeva. Naglasak rada stavljen je na razradu tehnike zavarivanja korištene pri izradi spomenutog spremnika. This bachelor thesis presents production of daily fuel tank made in organizational unit of the section EL-TO Zagreb. Purpose of production is based on energy saving of technological steam. Project includes construction procedures – building a foundation and bund of tank, mechanical engineering – building tank and merging with the other infrastructure and anticorrosive tank protection, electrical procedures- media supply system, connecting the lightning system and fire protection. The greater part of mechanical engineering project was tied to welding technique, control of welded joint and heat treatments of welded joints. Emphasis is put on developing welding techniques which were used when making a tank.