Primjena proširene stvarnosti u ranom i predškolskom odgoju i obrazovanju - Tambur, Dalia (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti., 2020)
Danas živimo u svijetu moderne tehnologije, koja je sve naprednija i često se upotrebljava u različitim djelatnostima. Rad govori o virtualnoj i proširenoj stvarnosti, te o uređajima i aplikacijama koji uvelike olakšavaju usvajanje i učenje u odgojno - obrazovnim ustanovama. Prikazuju se rezultati anonimnog online upitnika za odgojitelje i roditelje dječjeg vrtića ,,Vjeverica“ Staro Petrovo Selo. Anketne upitnike ispunilo je ukupno 106 ispitanika od kojih su 36 ispitanika roditelja, a 70 ispitanika odgojitelja. Rezultatima online ankete uočljivo je da većina djece svakodnevno koristi modernu tehnologiju (68,6%) koja im omogućava putem aplikacija lakše, brže i zanimljivije učenje i usvajanje. Roditelji i odgojitelji u većini slučajeva (91,4%) nadziru za što djeca koriste novu tehnologiju a i sami se služe istom u svrhu objašnjavanja i približavanja stvarnog svijeta djetetu putem raznih edukativnih aplikacija. Today we live in a world of technology, which is increasingly advancing and it's often used in different industries.Work talks about virtual and wide augmented reality, and about devices and applications that greatly facilitate adoption and learning in educational institutions. The results of anonymous online questionnaire for educators and parents of the kindergarden "Vjeverica" Staro Petrovo Selo are presented. The questionnaires were filled out by a total of 106 respondents, of which 36 were parents and 70 were educators. With results of the online survey it's noticeable that majority of children use modern technology (68,6%) on daily basi that allows them to adopt and learn easier,faster and more interesting through applications. In most cases (91,4%) parents and educators monitor what children use modern technology for, and they themselves use it for the purpose of explaining and bringing the real world closer to the child through various educational applications.