Strip u nastavi hrvatskoga jezika - Krunić, Kristina (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Filozofski fakultet. Odsjek za hrvatski jezik i književnost., 2020)
Rad se bavi primjenom stripa u nastavi hrvatskoga jezika. Sastoji se od teorijskog i istraživačkog dijela. U teorijskome dijelu definira se što je strip, kakav je jezik u stripu, kako se strip može primijeniti u nastavi te koji su izvori stripa i reprezentativni umjetnici stripa u Hrvatskoj čiji su predlošci prikladni za primjenu u nastavi hrvatskoga jezika. Prikazat će se etape sata u kojima je strip primjenjiv, protumačiti kako može poslužiti kao nastavno sredstvo za učenje i poučavanje disciplina i područja hrvatske gramatike te kako se stripom može ostvariti unutarpredmetno i međupredmetno povezivanje. Istraživački dio obuhvaća prikaz zastupljenosti stripa u nastavi hrvatskoga jezika kao nastavnoga sredstva u određenim etapama sata, za učenje i poučavanje područja i disciplina hrvatskoga jezika te unutarpredmetnog i međupredmetnog povezivanja. Donosi se i prikaz analiziranih rezultata ankete ispitanih nastavnika osnovnih i srednjih škola. Također je analizirano gdje ispitanici pronalaze građu za strip i stvaraju li ga sami. Anketa pokazuje zastupljenost stripa u nastavi i njegovu primjenu u nastavnoj praksi.