MVC arhitektura aplikacija u .NET i Laravel okruženju - Šćulić, Matea (Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku. Ekonomski fakultet u Osijeku. Katedra za kvanititavne metode i upravljanje., 2016)
Ovaj rad prvenstveno se bavi usporedbom dvaju okvira, a to su .NET i Laravel na osnovu kojih analiziramo uporabu MVC (eng. Model-Controller-View) arhitekture aplikacija. Cjelokupnom metodologijom rada željela se istaknuti jedna od učestalijih arhitektura današnjice za izradu aplikacija te kako ostvariti glavni cilj, a to je jasnoća korištenja. S obzirom da se rad sastoji od teorijskog i praktičnog dijela, u rezultatima istraživanja objašnjava se različitost prilikom koncipiranja Modela, Kontrolera i Pogleda u dvije aplikacije koje su uzete za primjer te će se tako doći do povezanosti, ali i različitosti među dva programska jezika. Kao što je u samom početku navedeno kako su korištena dva Frameworka (okvira) ASP.NET.MVC te Laravel, potrebno je obratiti pozornost kako prvo navedeni okvir može koristiti nekoliko jezika, a u ovom radu će biti korišten C#, dok u drugom serverski skriptni jezik PHP. Na osnovu navedenog, u zaključnom dijelu bit će doneseni završni stavovi te cjelokupni osvrt na sami rad.